nedjelja, 11. lipnja 2017.

BRZA KREMASTA TORTA SA KAJSIJAMA I MAKOM



Ovo je jedna odlična kombinacija maka i kajsija, obavezno isprobajte. Spoj sastojaka je pravi za ukus koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Još jedna dobra strana je da se lako i brzo pravi. Uživajte!




SASTOJCI:

– 400 gr. keksa

– 1 kg. kajsija

– 100 gr. mleka u prahu

– 100 gr. šećera u prahu

– 100 gr. mlevenog maka

– 500 ml. slatke pavlake

– 1 kesica želatina (rastopljena po uputstvu sa kesice)

– 2 dcl. soka od pomorandže

– 1 kašičica gustina

– malo vode





PRIPREMA:

Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer, mleko u prahu, mak i rastopljen želatin.

Keks umakati u sok, slagati na kalup ili u tespsiju, potom premazati polovinu fila, naseckati kajsije, opet keks, fil, kajsije i odgore preliti sa prelivom koji se pravi na sledeći način.

Skuvati iseckane dve kajsije sa 1 dcl. soka, i u njih umešati umućen gustin sa malo vode. Preliti preko torte, ostaviti do sutradan da se torta dobro stegne i poslužiti.

Pogledajte video pripremu

Prijatno.

Podelite recept sa svojim dragim prijateljima.

Izvor: serpica.net

0 komentari:

Objavi komentar