nedjelja, 11. lipnja 2017.
BRZA KREMASTA TORTA SA KAJSIJAMA I MAKOM
lipnja 11, 2017
No comments
Ovo je jedna odlična kombinacija maka i kajsija, obavezno isprobajte. Spoj sastojaka je pravi za ukus koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Još jedna dobra strana je da se lako i brzo pravi. Uživajte!
SASTOJCI:
– 400 gr. keksa
– 1 kg. kajsija
– 100 gr. mleka u prahu
– 100 gr. šećera u prahu
– 100 gr. mlevenog maka
– 500 ml. slatke pavlake
– 1 kesica želatina (rastopljena po uputstvu sa kesice)
– 2 dcl. soka od pomorandže
– 1 kašičica gustina
– malo vode
PRIPREMA:
Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer, mleko u prahu, mak i rastopljen želatin.
Keks umakati u sok, slagati na kalup ili u tespsiju, potom premazati polovinu fila, naseckati kajsije, opet keks, fil, kajsije i odgore preliti sa prelivom koji se pravi na sledeći način.
Skuvati iseckane dve kajsije sa 1 dcl. soka, i u njih umešati umućen gustin sa malo vode. Preliti preko torte, ostaviti do sutradan da se torta dobro stegne i poslužiti.
Pogledajte video pripremu
Prijatno.
Podelite recept sa svojim dragim prijateljima.
Izvor: serpica.net
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar