petak, 23. lipnja 2017.
FILETI TUNE U BIJELOM VINO, OVKO PRIPREMLJENU RIBU JOČ NISTE PROBALI....
lipnja 23, 2017
No comments
Napolitanski recept .Recept na upit .Fileti tunu zacinjeni aromaticnim trava i ispeceni na naglo,evo draga bit ce valjda spremno za veceru,izvini malo sam smusena danas.Inace za cure iz Hr u Lidlu od nedavno imate kupiti svjeze filete tune,naiskrenije nije to tuna neke vrhunske kvalitete ali uz malo truda moze biti jako fino jelo.
Sastojci
4 fileta svježe tune
Marinada:
1žličica sitno nasjeckanog lišća ružmarina
1žličica sitno nasjekcanog mažurana/origano
1žličica timijana/listići
oko 1,5 dl dobrog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
Ostalo:
1žličica maslinovog ulja
1,5 dl dobrog bijelog vina
soli
naranča/limun
Priprema
1.
Sitno nasjeckajte češnjak /ako volite intezivniji okus slobodno povećate količinu ili smanjite po ukusu.U kesicu za zamrzavanje/bilo bi dobro da ima zip zatvarač /ako nema stavite sve sastojke za marinadu pa dobro promiješate/ni pod razno nemojte dodati sol u marinadu jer u tom slučaju ćete imati drvenu /isušenu tunu nakon priprepreme.U marinadu stavite tunu ,izvucite sto više zraka iz kesice pa zatvorite zip ili zavežite kesicu čvrsto.Stavite mariniranu tunu u frižider najmanje 2h ili preko noći ako se sjetite bilo bi dobro da koji puta kesicu okrenete da se marinada promiješa
2.
Zagrijete sa malo ulja pa manjoj stavite peći filete .Za filete debljine oko 1cm trebati će vam oko 1 min.ni u kom slučaju nemojte bockati tunu dok se peće ,nakon minutu je okrenete i nastavite peći još minutu na drugoj strani.Posolite ,možete i popariti svježe mljevenim paprom,polijete sa vinom i marinadom ,nastavite dinstani otprilike 5 min.dok se umak ne reducira. Servirate toplo uz feticu naranče ili limuna i kuhano povrće.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar