subota, 10. lipnja 2017.

FRANCUSKI KROMPIR - JEDNOSTAVNO JELO KOJE ĆE VOLJETI CIJELA OBITELJ





Sastojci

1 kg krumpira
5-6 jaja
1-2 para domaćih kobasica
2 žlice ulje za prženje
 5 dl kiselog vrhnja
Vegeta, sol i papar


Priprema

1 Skuhati krumpir u vodi ( ja kuham bez soli ), oguliti i narezati na ploške. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute
U nauljenu posudu za pečenje poslagati pola narezanog krumpira i posoliti ga.



2 Na krumpir poslagati narezana jaja……….a zatim kobasice.

3.Na kraju sve pokriti preostalim krumpirom,  posipati Vegetom, popapriti i posoliti…..……pa preliti kiselim vrhnjem.

6 Zapeći u pećnici na temperaturi 0d 180° C 20 do 30 minuta dok sve lijepo ne zarumeni.

http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar