srijeda, 7. lipnja 2017.
Gnezda od mlevenog mesa sa topljenim sirom, tikvicama i paradajzom
lipnja 07, 2017
No comments
"Dok nam pripremaju ova ukusna gnezda, ostavljamo vama da odlučite uz kakav prilog da ih serviramo "
Potrebni sastojci
mleveno meso - 800 g
luk - 1 komad, mladi
tikvice - 1 komad
topljeni sir - 1 komad
paradajz - 1 komad
so
mirođija - 1 struk
kačkavalj - za posipanje
maslac - za mazanje pleha
* merne jedinice
Način pripreme
Mleveno meso se mesi koa za ćufte sa iseckanim lukom. Po želji možete dodati začine po ukusu. Ostavlja se da odstoji neko vreme.
Za to vreme tikvica se iseče na kockice i dinsta na kratko. Paradajz i topljeni sir se takođe seku na kockice.
Od mlevenog mesa se, u namazanom plehu, oblikuju gnezda. U svako se stavljaju iseckani sastojci, takođe i malo mirođije i soli po ukusu.
Jelo se peče na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.
Pred kraj pečenja gnezda se mogu posuti rendanim kačkavaljem. Neka vam je slatko!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar