srijeda, 7. lipnja 2017.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA RECEPT KOJI SVAKI PUTA USPIJEVA...



Ovaj recept mi je dala tetkica i od tada mi svaki put uspiju!!!!




 Sastojci za tjesto
1 kg pirea od krumpira
 2 jaja
 2 žlice ulja malo soli
 40 dkg oštrog brašna
 20-ak šljiva(svježih ili zamrznutih) malo krušnih mrvica malo ulja




 Priprema
 1. Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi ,istenfati u pire ,pa ohladiti( najbolje ga je ostaviti preko noći u hladnjaku)
 2. Pire izvažete ,pa na svakih 0, 5 kg pirea dodate žlicu ulja, 1 jaje, i 20 dkg oštrog brašna…to je osnovna mjera! Umjesiti tjesto ,pa praviti knedle ,u svaku stavite jednu šljivu.
 3. Kuhati ih u provreloj vodi 15 min. ,a zatim ih izvaditi iz vode i stavljati u predhodno popržene krušne mrvica na ulju. Posluživanje Ako ih ne želite odmah upotrijebiti,pripremljene za kuhanje mogu se i zamrznuti. Ja uvijek napravim oko 40 -ak komada ( od oko 2 kg pirea) ,pa ih zamrznem,kad se poželim tako zaleđene kuham u vreloj vodi 15. ak min.! http://www.coolinarika.com


0 komentari:

Objavi komentar