utorak, 20. lipnja 2017.

SAMO ZA POSEBNE PRILIKE – PRELEPA MILKA TORTA





SASTOJCI:
Kore x 4
3 bjelanjka
3 žlice šećera
50 g mljevenih prženih lješnjaka
1/2 žlice Dolcela Gussnela



Za kore

malo crne kave
Malo arome po izboru ( rum, vanilija itd)

Krema

12 žumanjaka
200 g šećera
110 g Dolcela Gussnela
1 Dolcela vanilin šećer

1 l mlijeka
100 g Lino lade nougat
100 g Lino lade milk
250 g maslaca
300 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA:

Bjelanjke izmiksajte u snijeg, umiksajte šećer dok ne dobijete čvrsti šaum. Zatim kuhačom ili špatulom umiješajte mljevene lješnjake i škrobno brašno.

Smjesu ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup promjera 26 ili 24 cm obložen papirom za pečenje (namastite i papir) i pecite na 200 C 15 min.



Ponovite postupak kako biste dobili 4 kore (navedene mjere su za 1 koru). Neka se ohlade.

Za kremu, žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilijom. Gussnell umutite s malo mlijeka i dodajte žumanjcima, a ostatak mlijeka zakuhajte.

Kad provrije, vrelo mlijeko izlijte u smjesu žumanjaka i miješajte pjenjačom pa stavite kuhati na laganu vatru dok ne zgusne.

Podijelite ju na 2 jednaka dijela, u jedan dio dodajte Lino ladu nougat, u drugi bijelu. Pokrijte prozirnom folijom i pustite da se ohladi.

Maslac (omekšali) izmiksajte, polovicu dodajte svjetloj smjesi, polovicu tamnoj. Vrhnje izmiksajte u šlag bez dodavanja šećera.

Pri slaganju, svaku koru lagano možete pošpricati smjesom kave i ruma. Nemojte pretjerivati jer su kore nježne same po sebi i omeknut će od kreme.

Slaganje:

kora – tamna krema – svjetla krema – šlag – kora itd. dok ne potrošite materijal.

Završite s korom, a malo svjetle kreme si ostavite za premazivanje cijele torte.

Izvor: receptimojekuhinje.com

0 komentari:

Objavi komentar