četvrtak, 15. lipnja 2017.
Torta s malinama i lješnjacima...TAKO SOČAN I UKUSAN....
lipnja 15, 2017
No comments
Sastojci
Sastojci za biskvit: (ispeći 3 biskvita po 5 bjelanjaka, promjera 28 cm)
5 bjelanjaka
80 g šećera
prstohvat soli
100 g tostiranih lješnjaka
Sastojci za kremu:
15 žumanjaka
80 g šećera u prahu
2 Vanilin šećera Dolcela
60 g škrobnog brašna
5 dl mlijeka
I još..
250 g maslaca
2 Šlag pjena Dolcela
400 g malina
Sastojci za glazuru:
200 g bijele čokolade
15 g mljevene bijele želatine
1,4 dl zaslađenog kondenziranog mlijeka
100 g šećera
200 g glukoznog sirupa
1,4 dl vode
boja za kolače
Priprema
1.
Biskvit
(Ispeći 3 biskvita po 5 bjelanjaka, svaki posebno peći.)
Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer uz neprekidno mućenje. Dodati malo soli. U čvrst snijeg kuhačom umiješati tostirane, oguljene mljevene lješnjake. Biskvit peći (na masnom papiru) u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C 10 – 15 minuta.
2.
Krema
Mikserom umutiti žumanjke, škrobno brašno, šećer i vanilin šećer. Smjesu preliti prokuhanim mlijekom i kuhati kao puding. Ohladiti.
U hladnu kremu mikserom umutiti izrađeni maslac.
3.
Umutiti 2 šlag pjene.
4.
U kalup za tortu slagati redom biskvit, kremu, maline i šlag. Ponoviti postupak te tortu završiti kremom. Šalicu kreme ostaviti za premazivanje ruba torte.
Tortu hladiti u hladnjaku najmanje 12 sati, ukoloniti kalup, premazati rub torte i hladiti tortu u zamrzivaču oko 1 sat. Preliti glazurom.
5.
Glazura
1. Želatinu preliti s nekoliko žlica vode i ostaviti 5 minuta.
2. Kondenzirano mlijeko, izlomljenu čokoladu i želatinu staviti u dublju posudu.
3. Glukozu, preostalu vodu i šećer kuhati do 103 ˚C te preliti smjesu s čokoladom, mlijekom i želatinom. Nakon 5 minuta sve sjediniti štapnim mikserom. Dodati boju po želji.
4. Smjesu procijediti kako bi se odstranile moguće grudice.
5. Ohladiti na 32 ˚C i preliti tortu.
Hladnu tortu (iz zamrzivača) staviti na rešetku ispod koje stavimo masni papir i pekač. Preliti tortu glazurom pa tortu nakon nekoliko minuta prebaciti na tanjur za serviranje.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar