nedjelja, 4. lipnja 2017.
TORTA TAČKICA, TAKO UKUSNA, SOČNA I DEKORATIVNA....
lipnja 04, 2017
No comments
Sastojci
Za podlogu:
300 g plazma keksa
100 g šećera u prahu
100 g margarina
150 ml mleka
Za fil:
600 ml mleka
2 pudinga od vanile
150 g šećera
500 ml slatke pavlake
1 želatin
1 učvršćivač za slatku pavlaku
100 g kokosa
100 g čokolade
Dekoracija:
50 g bele čokolade
100 g čokolade
Priprema
1
Za podlogu: Potreban je kalup 26cm. Keks samleti, dodati šećer u prahu, otopiti margarin dodati keksu i mleko, dobro promešati i dobijenu masu utisnuti na dno kalupa. (ja ostavim samo obruč, stavim ga na stalak za tortu pa direktno na stalak utisnem.)
2
Za fil: Skuvati puding u mleku sa šećerom. Želatin pomešati sa 5 kašika vode, ostaviti da nabubri i dodati skuvanom pudingu, sve promešati i ostaviti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku pa joj dodati ohlađen fil i umutiti.
3
Od date mase odvojiti 7 kašika fila. Otopiti čokoladu i dodati u taj fil koji ste odvojili. Većinskom delu fila dodate kokos i sipate na podlogu.
4
Fil u koji ste dodali čokoladu sipate u špric sa okruglim nastavkom ili ako nemate može i bez nastavka, i odgore probadate u tortu i istiskujete praveći male razmake.
5
Bitno je da uđe čokoladnog fila u tortu i da budu odozgo krugovi.
6
Ostavite da se stegne. Skinite obruč pa napravite ogradicu (ako želite).
7
Istopite belu čokoladu u mikrotalasnoj. Pek papir izrežite koliko vam je obim torte i visina. U kesu sa sitnim otvorom sipajte čokoladu i pravite krugice-tufnice. Ostavite da se stegne (ja papir isečem iz 2 dela, stavim na veću tacnu okrenut naopačke i onda kada istisnem čokoladu stavim u frižider da se stegne). Otopite crnu čokoladu i nanesite ravnomerno špatulom preko belih tufnica, ostavite da se malko stegne, ne sme da se razliva sa papira, nego toliko da možete da uhvatite papir i obmotate oko torte, kada ste stavili papir sa čokoladom oko torte još malo prođite špatulom okolo i poravnajte da ne bude neravnina. Stavite u frižider da se dobro stegne pa odlepite papir od čokolade :)
8
Kada režete tortu, prvo zarezite ogradicu pa tek onda tortu, presek je jako interesantan jer budu krugovi od čokolade, a ukus je neodoljiv :)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar