nedjelja, 18. lipnja 2017.
ZAGORSKI Å TRUKLI! OVAJ RECEPT SAM NAŠLA U JEDNOM ÄČASOPISU I DJECI SE SVIDJELO, PA GA SAD ČESTO SPREMAM....
lipnja 18, 2017
No comments
Sastojci
Tijesto
250 g oštrog brašna
250 g glatkog brašna
1 jaje
0,5 dcl ulja
3 dcl vode
sol
Nadjev
75 dkg svježeg kravljeg sira
2 jaja
sol
Preljev
1/2 l vrhnja za kuhanje
Priprema
1.
Napravite tijesto od navedenih sastojaka da dobijete žilavo, vodeno vuÄeno tijesto. Podijelite ga na pola, te kugle tijesta premažite uljem i ostavite da poÄiva oko 30 minuta. Stolnjak pospite sa malo braÅ¡na i na njemu razvucite tijesto.
2.
Svježi sir, jaja i sol izmijeÅ¡ajte, te nadjev nanesite na donji dio razvuÄenog tijesta. Tijesto uvijte u Å¡trudlu, poÄevÅ¡i od sira prema kraju tijesta. Zatim tijesta podijelite na komade žaljene veliÄine režući rubom tankog tanjura.
3.
U lonac stavite vodu, sol i žlicu ulja.Kad voda provrije u nju stavite izrezane štrukle.Nakon što voda ponovno provrije kuhajte ih oko 3 minute.
4.
Kuhane štrukle izvadite u namašćenu vatrostalnu posudu i zalijte vrhnjem za kuhanje.
5.
Pecite ih dok im se kora ne pozlati.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar