petak, 14. srpnja 2017.

JEDNOSTAVNA TORTA SA MOKRIM ČOKOLADNIM BISKVITOM I GANACHEOM - PUNI ČOKOLADNI OKUS..PREPORUČUJEM ISTINSKIM LJUBITELJIMA ČOKOLADNIH TORTI






Sastojci
250 g šećera
225 g glatkog brašna
60 g kakaa
1 prašak za pecivo
1 mala zlicica sode bikarbone
1 mala žlicica soli
2 jaja



  200 ml mlijeka
125 ml ulja
200 ml kipuće vode

Priprema
1.
U jednoj zdjeli promješamo sve suhe sastojke ( zlicom ). U drugoj zdjeli promješamo sve mokre sastojke osim vode (jaja,ulje,mlijeko).i dodamo ih u suhe sastojke,lagano mjesajuci.
Kad je dobro izmješano, polako dodajemo kipuću vodu,konstantno mješajući.
Kalup ( promjera 26 ) nauljiti i pobrasniti. Biskvit se peče na 180 stupnjeva (bez ventilacije), 30 minuta.




  Kad se ispeče pustite da se hladi 10 min. te ga onda izvadite iz kalupa.
Krema : Otopite 500 g mlijecne cokolade na laganoj vatri,maknite s vatre,umijesajte 500 ml vrhnja za slag i konstantno mjesajte pjenjacom.
Krema je odmah spremna za mazanje.
Napomena :
- Ja sam pekla 2 biskvita, znaci ne od jedne smjese dva biskvita, nego 2 smjese.

Izvor:w.w.w. colinarika

0 komentari:

Objavi komentar