utorak, 4. srpnja 2017.
KOLAČ ČOKOLADNI UŽITAK BEZ TRUNKE BRAŠNA....
srpnja 04, 2017
No comments
Socni kolac koji se topi u ustima i bez brasna, ne moze da ne valja. Priprema ovog cokoladnog kolaca razlikuje se od drugih cokoladnih kolaca. Ako procitate pripremu kolaca videcete zasto
Sastojci
Kolac:
8 jaja
200 gr tamne milka cokolade ( ili belgijske )
6 zlica mlevenih ljesnjaka ( ili oraha, badema )
6 zlica secera
Preljev 1
150 ml mleka
100 gr mlecne milka cokolade
Preljev 2
500 ml slatkog vrhnja ( za slag )
200 gr tamne milka cokolade ( ili belgijske )
100 gr bela milka cokolade ( ili belgijske )
Priprema
1.
Pripremiti jednu manju tepsiju ili okrugli kalup za brownies. Obloziti masnim papirom za pecenje.
2.
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 150 stupnjeva.
3.
Cokoladu ( 200 gr tamne milka cokolade ) izlomiti ili iseckati i staviti u jednu posudu da se otopi na pari.
4.
Pripremiti i izvagati sve potrebne sastojke za kolac i ostaviti sa strane. Ljesnajke ili orahe samleti i ostaviti sa strane. Ja sam orahe ovaj put.
5.
Odvojiti zumanjke od bjeljanaka u posebne posude.
6.
Bjeljanka istuci u cvrst sneg sa elektricnim mikserom i ostaviti sa strane.
7.
Pjenasto izmiksati zumanca sa secerom, pa dodati otoplenu cokoladu, uz neprestalno miksanje, te umiksati orahe i na kraju lagano umesati sneg od bjeljanaka ( rucno ).
8.
Gotovu smesu za kolac istersti u vec pripremljen kalup i staviti peci u prethodnoj zagrejanoj pecnici 10 minuta. Nakon 10 minuta pecenja izvaditi iz pecnice i preliti vrucim cokoladnim mlekom ( zakuhati mleko i iseckanu cokolade i kuvati dok se cokolada ne rastopi ), pa ponovo vratiti u pecnicu i peci jos 15 minuta.
9.
Za to vreme pripremiti preljev 2, slatko vrhnje zakuvati ( 500 ml ), a potom dodati obe vrste cokolade ( 200 gr tamne milka cokolade i 100 gr bela milka cokolada ) koje smo prethodno iseckali i tako kuvati jos 10-tak minuta uz mesanje rucnim mikserom.
10.
Peceni kolac preliti preljevom 2. Ohladiti prvo na sobnu temperaturu a zatim ostaviti u frizider preko noci da se sve lepo poveze.
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar