ponedjeljak, 3. srpnja 2017.
OVA PITA JE TOLIKO UKUSNA A TAKO LAKO SE SPREMA DA ĆETE SE PITATI GDJE VAM JE DO SAD BIO OVAJ RECEPT
srpnja 03, 2017
No comments
Sastojci
500 gr kora za pitu
oko 650 gr svježeg sira
1 jaje
4 kašike kiselog vrhnja
po ukusu soli
za premazivanje kora:
1 jaje
4 kašike ulja
4 kašike jogurta
malo soli
Priprema
1.
Sjediniti svježi sir,umućeno jaje i kiselo vrhnje,pa posoliti,po ukusu! Posebno umutiti sastojke za premazivanje kora.Na radnu plohu staviti kore za pitu,pa prerezati po sredini.Jedan list premazati smjesom za premazivanje,pa poklopiti drugom korom.Na jedan kraj staviti 2 kašike fila!
2.
Preklopiti strane,tako da fil ne izađe van,pa zarolati.
3.
Na isti način pripremiti i ostale kore! Rolnice redati u uljem premazan pleh.Premazati rolnice sa malo ulja.
4.
Peći u pećnici zagrijanoj na 200 C,dok ne porumene. Pečene ostaviti kratko,prekrivene!
5.
Poslužiti tople!
Posluživanje
Poslužiti tople,uz kiselo vrhnje…jogurt…salatu…
www.coolinarika.com
anestezija Łłß
Autho
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar