ponedjeljak, 3. srpnja 2017.

TORTA "TAČKA NA i" DEFINITIVNO NAJLJEPŠA TORTA KOJU SAM RADILA




Svi koji su je probali ostali su oduševljeni mekanim čokoladnim biskvitom, nježnom kremom koja se topi u ustima i lijepom izgledu!






Sastojci:
2 jaja L veličine
100 g maslaca sobne temperature
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
80 g glatkog brašna
15 g kakaa
1 žličica praška za pecivo
50 g naribane tamne čokolade (barem 50% kakaa)
Svijetla krema:


  300 g bijele čokolade
125 ml – 1/8 l vrhnja za šlag*
500 g svježeg sira (40%)
375 ml – 3/8 l vrhnja za šlag
2 šlagfixa
Tamna krema:
200 g tamne čokolade (minimum 50% kakaa)
125 ml – 1/8 l vrhnja za šlag*
120g svježeg sira (40%)
187,5 ml – 3/16 l vrhnja za šlag
1 šlagfixa




Priprema:
1.
Kalup za torte promjera 26cm obložiti papirom za pečenje.
2.
Pjenasto umutiti maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Umiješati jedan po jedan žumanjak.
Pomiješati brašno, prašak za pecivo, kakao i čokoladu.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
Snijeg i mješavinu brašna, kakaa i čokolade naizmjence dodavati u tijesto.
3.
Smjesu izliti u kalup za torte, te poravnati. Zagrijati pećnicu i peći oko 25 minuta na 180°C. Biskvit ostaviti da se hladi u kalupu.
4.
Kad se biskvit ohladio, izvaditi ga iz kalupa i prerezati na pola.
Jednu polovicu biskvita (rezana strana prema gore) položiti na tanjur za torte. Obložiti ga kalupom za torte promjera 26cm koji ste obložili trakom papira za pečenje (82cm x 6).
5.
Natrgati bijelu čokoladu i sa vrhnjem za šlag* je otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati u otopljenu čokoladu.
Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi od sira i staviti na hlađenje
6.
Natrgati tamnu čokoladu i sa vrhnjem za šlag* je otopiti na pari i prohladiti. Sir pjenjačom umiješati u otopljenu čokoladu.
Ostatak šlaga čvrsto izmiksati sa šlagfixom, dodati smjesi od sira i staviti na hlađenje
7.
Polovinu bijele kreme i cijelu tamnu kremu staviti u vrećice za ukrašavanje s ravnim nastavkom (10mm promjer).


  8.
Tamnom kremom napraviti krug uz rub obruča.
Zatim uz taj krug napraviti krug svijetlom kremom.
Naizmjence raditi krugove tamnom i svijetlom kremom dok se ne pokrije kompletan biskvit.
9.
Za drugi sloj kreme ponoviti isti postupak, početi s vanjske strane prema centru biskvita i iznad tamne kreme raditi krug svijetlom kremom, a iznad svijetle kreme raditi krug tamnom kremom, dok se ne napravi drugi sloj kreme.
Prekriti drugom polovicom biskvita.
10.
Ostatak svijetle kreme staviti u vrećicu za ukrašavanje, pa po torti raditi male točkice. Tortu preko noći staviti da se ohladi.
Ujutro skinuti obruč i odlijepiti papirnu traku.
Rub torte ukrasiti čokoladnim srcima ili čokoladnom ogradicom.
www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar