utorak, 18. srpnja 2017.

UKUSAN RUČAK NA BRZINU…KOLEGICA DANAS DONIJELA NA POSAO I MRVICE SE POJELE



 

                                                                                                                                                             

Sastojci

Za osnovu

1 kgr. krumpir

1 jaje

1 zlicica so

100 gr. kaskaval

100 gr. sunke po izboru

2 zlice mleko

20 gr. margarin

zeleni dio mladog luka – (perca od luka)

Za paniranje

1 jaje


2 kasike mleko

po potreba hljebne mrvice (prezla)




Priprema

Narezati sitno na kockice kaskaval i sunka, kao i zeleni dio mladog luka, – perje.

Skuvati krumpir, oljustite i dok je vruc istisnite kroz presu.

Dodajte mu malo margarina, so , dve kasike mleka i izmesajte … kad malo oladi dodate jaje, narezani sunka, kaskaval i pera od mladog luka – izmesajte.

Od dobivenu smesu napravite loptice u velicini koji vi zelite.

Za paniranje izmutite to jedno jaje sa 2 zlice mleko, pa stavite spremljene polpete u jaje, zatim u prezla i przite – ako volite mozete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u prezlu…

Posluživanje

Ovo je odlican dodatak jela, a takodje i za meze.

Dobar vam tek.

Izvor: torteikolacici.com

0 komentari:

Objavi komentar