petak, 25. kolovoza 2017.

PARADAJZ ZA ZIMU.......OVO JOŠ NISTE PROBALI....Ovako ja spremam paradajz za zimu,a koristim ga kao dodatak u variva,kao sos,kao salatu u kombinaciju s lukom i suvim paprikama itd.Ne sadrzi ni konzervans niti vinobran.





Ovako ja spremam paradajz za zimu,a koristim ga kao dodatak u variva,kao sos,kao salatu u kombinaciju s lukom i suvim paprikama itd.Ne sadrzi ni konzervans niti vinobran..




Priprema
1.
Paradajz dobro oprati,porediyi u najveci pleh koji moze stati u vasu pecnicu i stavite ga peci na 220C nekih 40 min.paradajz ce ispustiti vode,procjedite je i vratite paradajz u pecnicu.Postupak ponovite jos 2 puta.Nakon toga izvadite paradajz i sameljite ga na masinu za paradajz(ona masina koja deli luspu i semenke)U mljeveni paradajz dodaje soli i promesajte.
2.
Sipajte oaradajz u sterilne teglice dobro zatvorite sa cistim poklopcima i stavite u rernu 20min.na 50C, 20min.na 100C i 20min. na 125C.ugasite rernu i ostavite teglice unutra dok se dobro ne ohlade.Kad su se ohladile prevrnite ih tako cete biti sigurni dali su dobro zatvorene.Cuvajte ih na suhom i tamnom mestu.Ovako spremen paradajz moze trajati i dve god.





coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar