petak, 25. kolovoza 2017.

RUSKA ŠARLOTKA – KOLAČ S JABUKAMA, TOPI SE U USTIMA..






Za pripremu ovog ruskog deserta je potrebno:

– 5-6 većih jabuka
– 3 jaja

– 200g šećera
– 125 g brašna
– cimet
– šećer u prahu




Priprema:



Uključite rernu da se greje na 170C, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim papirom (ili dobro podmažite hladnim puterom).





Jabuke ogulite, očistite od semenki i izrežite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje (prečnika 22.5cm).

Zatim, mutite jaja zajedno sa šećerom uz pomoć električnog miksera dok ne postanu penasta, a većina šećera se istopi.

Dodajte vanilu ( 1-2 kesice vanil šećera, po želji) i brašno pa sve dobro izmešajte. Smesa će biti poprilično gusta.

Dobijeno testo sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta.

Kad je kolač gotov ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da jabuke budu na vrhu.

Pospite šećerom u prahu i cimetom.

Kolač je lagan kao perce.

Prijatno!
Izvor: uspesnazena.com

0 komentari:

Objavi komentar