ponedjeljak, 4. rujna 2017.

HURMAŠICE




                                                                                                                                                               

Hurmasice sa kokosom






Sastojci
125g maslaca
2 jaja
2soljice secera
9 soljica brasna
50g kokosa
1/2praska za pecivo
Agda
11 soljica secera
8 soljica vode
2 kriske limuna
Priprema
1.
Pjenasto umutiti maslac koji je prehodno omeksan.Zatim dodati jaja i secer i mjesati mikserom sve dok se sastojci u potpunosti ne sjedine.Zatim dodati brasno i prasak za pecivo i kokos i rukama mijrsati tijeso sve dok se nepocne odvajati od posude.
2.
Oblikovati hurmasice zeljne velicine i poredati ih upodmazan pleh .Ostaviti dovoljan razmak izmedju hurmasica jer ce narasti prilikom pecenja.
3.
Peci oko 20 minita u zagrijanoj rerno na 220 stepeno.Za agdu pomjesati secer i vodu i staviti na vatru na prokljuca .Kad prokljuca ,dodati limun i kuhati 2-3minute,skinuti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi.
4.
Vruce hurmasice zaliti hladnom agdom i ostaviti da stoje najmanje tri sata prije aluzenja.






coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar