utorak, 5. rujna 2017.

SPREMANJE PAPRIKA U ZAMRZIVAČ.. UKOLIKO JEDNOM URADITE OVAKO, SIGURNA SAM DA VIŠE NIKADA NEĆETE ZALEDITI "ŽIVE" PAPRIKE



Paprike na ovaj način zadržavaju svoj ukus kada ih izvadite iz zamrzivača






Sastojci
po potrebi paprike (babure, roge itd.)
2 kašike soli na 1 l vode
1 kašika šećera na 1 l vode
4 kašike ulja na 1 l vode
2 kašike alk. sirćeta na 1 l vode




Priprema
1.
Paprike bilo koje vrste najpre operite i povadite im drške sa semenom. U odgovarajući sud stavite vodu, so, šećer, sirće i ulje pa kada sve provri ubacujte po nekoliko paprika babura (ili seckane paprike). Ostavite da izbije ključ i nakon 2-3 min. vadite ih i stavljajte da se ocede.

  Tako uradite sa svim paprikama, s' tim što ćete povremeno dodati još malo istih sastojaka jer paprike upijaju. Kada se potpuno ohlade, stavite ih u kese pa u zamrzivač.

0 komentari:

Objavi komentar