srijeda, 6. rujna 2017.
VRIJEDI PROBATI: Koristite limun ovako i recite zbogom raku, gojaznosti i dijabetesu!!
rujna 06, 2017
No comments
VRIJEDI PROBATI: Koristite limun ovako i recite zbogom raku, gojaznosti i dijabetesu!!adminSeptember 4, 2017 VRIJEDI PROBATI: Koristite limun ovako i recite zbogom raku, gojaznosti i dijabetesu!!2017-09-04T21:53:12+00:00 ljekovito bilje No Comment
tumblr_n3gu1ch1nz1srglyao3_1280-676×320
Jedna od najzdravijih voćki na svijetu je limun, a zbog svojih benefita po zdravlje i izgled koristi se u mnogim receptima.
Limun je odličan za detoksikaciju tijela, zbog čega mnogi preferiraju ispijanje limunade, ali zapravo, sok limuna nije najbolji način da izvučete sve zdrave nutrijente iz ovog voća, piše “Stil“…
Najbolja varijanta jeste smrznuti limun, i to konzumiranje zajedno sa korom, jer je ona zapravo najzdraviji dio ovog tropskog voća. Naučnici su otkrili da kora limuna može značajno da poboljša imunitet, a sadrži materije koje spriječavaju rak, regulišu holesterol, liječe infekcije i izbacuju parazite i bakterije iz tijela, piše “HealthyDefinition”.
Neki od najznačajnijih benefita limuna:
Spriječava astmu
Jača imunitet
Bori se protiv upale
Detoksikuje jetru i bubrege
Reguliše krvni pritisak
Spriječava rak
Pomaže liječenju anksioznosti i depresije
Ako je vjerovati nedavnom istraživanju, limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina od samog voća, a dokazano je i da može da uništi ćelije raka debelog crijeva, pluća i dojke. Ono što je najvažnije jeste to što materije iz limuna i njegove kore uništavaju samo maligne ćelije, dok zdrave ćelije organizma ostaju zaštićene.
Doktor i nutricionista Merilin Grenvil tvrdi da kora mnogih voćki može da vam poboljša zdravlje. Budući da je kora veoma gorka, Grenvil preporučuje da limun zamrznete, a zatim sameljete zajedno sa korom, sjemenkama i pulpom.
Tako izrendan limun dodajte u čaj, smuti, supu, salatu, desert i zaštitićete se od opakih bolesti, kažu naučnici.
Napomena: Veoma je važno da limun dobro očistite od prljavštine i pesticida pomoću jabukovog sirćeta.
Izvor: stil
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar