četvrtak, 5. listopada 2017.
NAJLEPŠI SLAVSKI KOLAČIĆI: 6 RECEPATA ZA ISTO TOLIKO NEODOLJIVIH SLATKIŠA
listopada 05, 2017
No comments
Verujemo da do sada niste imali priliku da probate slatke zalogaje koje vam predlažemo. Zato će vam pripremanje slave biti zanimljivije, a gostima ćete pričiniti pravo zadovoljstvo.
Detelina
POTREBNO JE
150 g mlevenih oraha, 50 g mlevenog keksa, 150 g šećera u prahu, malo tople vode, 150 g čokolade, po nekoliko kapi crvene i žute boje za kolače
PRIPREMA
U pomešane orahe, keks i šećer u prahu dolivajte po malo tople vode dok ne dobijete kompaktnu smesu. Podelite je na tri dela, u jedan dodajte 50 g nastrugane čokolade, u drugi crvenu boju, a u treći deo žutu boju. Od svakog dela napravite tanji valjak. Dva valjka postavite jedan do drugog. Ostatak čokolade istopite s malo ulja i polovinom prelijte valjke. Na njih položite treći valjak i sve prelijte čokoladom. Ostavite da se stegne i secite tanje kriške.
Rolat sa brusnicama
POTREBNO JE
250 g gotove marcipan ili persipan mase, 50 g pistaća, 50 g kakaoa, 50 g brusnica, 10 g maslaca, zelena boja za kolače
PRIPREMA
Marcipan masu podelite u tri dela. U jedan deo dodajte seckane pistaće i malo zelene boje, a u drugi stavite kakao.
Dobro umesite sve smese i od njih razvucite tri kore jednake veličine. Prvo stavite zelenu koru, na nju koru s kakaoom i na kraju čist marcipan. Brusnice isecite što sitnije, pomešajte ih s maslacem i nanesite na ivicu gornje kore. Pažljivo urolajte sve tri kore i ostavite da se rolat stegne.
Salama od suvih šljiva
POTREBNO JE
100 g suvih smokvi, 200 g suvih šljiva bez koštica, 100 g suvog grožđa, 200 g oraha, 100 g šećera u prahu, 100 g kokosa
PRIPREMA
Sve sastojke sameljite, dodajte šećer u prahu i dobro izmesite smesu. Napravite salamu, uvaljajte je u kokosovo brašno i secite.
Karamel štangle
POTREBNO JE
ZA KORE 150 g masti, 2 cela jajeta, 200 g šećera, 500 g brašna, malo soda bikarbone, 50 ml mleka ZA FIL 500 g šećera, 1 l mleka, 150 g brašna, 3 štangle čokolade, 250 g maslaca ZA GLAZURU 200 g čokolade, kašika ulja, kašika mleka
PRIPREMA
Od brašna, masti, šećera i jaja umesite glatko testo. Podelite ga na šest delova, razvijte tanke kore i pecite ih na izvrnutom plehu. Šećer stavite da se karamelizuje, pa kada se sav šećer istopi, dodajte polovinu mleka i prokuvajte. U drugom sudu pomešajte mleko i brašno i dodajte u karamel mleko. Na kraju dodajte narendanu čokoladu i umućen maslac. Filujte kore, a poslednju prelijte glazurom od čokolade.
„No problem“ bombone
POTREBNO JE
150 g šećera, 100 ml vode, 150 g mlevenih lešnika, 150 g mlevenog keksa, 50 g kakaoa, 100 g čokolade, 100 g maslaca, kašika eurokrema, 3 pakovanja „no problem“ šarenih čokoladnih bombonica ZA PRELIV 150 g čokolade, kašika ulja, kašika mleka
PRIPREMA
Stavite vodu i šećer da se kuvaju šest minuta, pa dodajte lešnik, keks i kakao. Kada se masa prohladi, dodajte penasto umućen maslac, eurokrem, otopljenu čokoladu i dve kesice usitnjenih bombonica.
Od mase formirajte deblju koru i dobro ohladite. Isecite na manje kocke i svaku prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite bombonom.
Rolat od alve
POTREBNO JE
250 g ćeten alve, 100 g mlevenog keksa, 100 g seckanog badema, 100 g sušenog voća raznih boja (kivi,ananas,mango, kajsije)
PRIPREMA
Voće iseckajte na kockice, alvu izdrobite, pa dodajte keks i seckane bademe. Masu morate duže da mesite dok se ne sjedini. Od smese napravite rolat.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar