subota, 27. siječnja 2018.

BRZA EUROKREM TORTA...OD JEDNOSTAVNIH SASTOJAKA DO UKUSNE TORTE



Sastojci:
Biskvit:
  • 6 jaja
  • 8 žlica šećera
  • 1 dcl vode
  • 1 dcl ulja

  • 6 žlica brašna
  • 3 žlice kakao
  • 1 prašak za pecivo
Krema:
  • 3 pudinga od vanilije
  • 1 žlica gustina
  • 1 l i 2 dl mlijeka

  • 10 žlica šećera
  • 20 dag maragarina
i još:
  • 2 žlice bijele lino lade
  • 2 žlice tamne lino lade ( eurokrem,nutela ili sl.)
Priprema:

1.Umutiti žumanjke i šećer, dodati tekuće sastojke dobro umutiti, Pa tek onda dodati brašno pomješano s praškom i kakao.Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.Peći u okruglom limu br.28. Pečen i ohlađen biskvit prerezati na dva djela, te natopiti dobro čoko.mlijekom, ili voćnim sokom po želji.
2.Za kremu skuhati pudinge na uobičajen način.U ohlađeno dodati margarin.Kremu podjeliti na dva djela, u jedan dio dodati bijelu a u drugi tamnu lino ladu.
3.Premazati prvi biskvit svijetlom kremom, poklopiti drugim djelom biskvita pa tamna krema.
4.Dobro ohladiti, kreme su dosta čvrste pa se lijepo reže.
5.Uživati :)))))


0 komentari:

Objavi komentar