Sastojci
- 70 dag junećih odrezaka
- 10 dag suhe slanine
- 1/2 kg kapule (crveni luk)
- 4-5 čena češnjaka
- 2 žličice mljevene crvene slatke paprike
- 1/2 žličice mljevene crvene ljute paprike
- malo čilija i peprencinija
- limunova korica
- 1/2 zelene paprike na sitno narezana
- 1-2 paradajza ili pelati iz konterve ili
- 2 žlice koncentrata paradajza iz tube
- 2 dcl bijelog vina
- 1 govedska Podravka kocka
- malo natur vegete
- malo maslaca i maslinova ulja
- papra malo i soli skoro da i ne treba ali probajte da li je treba
- peršina i celera lišče
- lovorov list
- ako se nema paprike dodam 1 žlicu ajvara
Odreske potućem u vrećici da ne oštetim vlakna. posolim mrvicu i na maslacu prepržim cca 5 min sa svake strane s jedne malo pobrašnim i sa tom stranom ih prvo prepečem.Sitno narezanu slaninu jako sitno prepržim isto. Stavim odreske i preprženu slaninu sa strane i dodam malo 1 žlicu još maslinova ulja, Kapulu (luk crveni) 3 veće ili cca 1/2 kg narežem na listiće ili sitno skosam nožem i stavim da se dinsta (posolim i malo šečera) i spane i smanjim vatru… i to radim u u široj padeli.m mesom. Vratiti meso u posudu (padelu širu), dodati protisnuti češnjak i 2 žličice crvene mljevene slatke paprike. Promiješajte i kratko prokuhajte. Zatim dodajte zelenu papriku narezanu na sitne kockice, 2 žlice koncentrata rajčice , usitnjeni paradajz svježi ili pelate iz konzerve, 2-3 dcl goveđe juhe koju ste prethodno pripremili od kocke za juhu i lovorov list, vegetu natur vino i sve ostale gore navedene sastojke Ako je potrbno doliti i malo vode jer tijekom kuhanja se pokuha a ako je rijetko zgusniti sa malo dinkel brašna ili krušnim mrvicama. Kad zakuha smanjite vatru i kuhajte pokriveno dok meso skroz ne omekša (cca 1h i 30 min). Povremeno promiješajte, te dosolite ako treba i popaprite po ukusu. Prije posluživanja pospite sjeckanim peršunovim lišćem.
0 komentari:
Objavi komentar