petak, 26. siječnja 2018.

JUNEĆE ŠNICLE NA MAĐARSKI NAČIN....RECEPT KOJI VRIJEDI IMATI U SVOJOJ TEKI

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.

Sastojci
  • 70 dag junećih odrezaka
  • 10 dag suhe slanine
  • 1/2 kg kapule (crveni luk)
  • 4-5 čena češnjaka
  • 2 žličice mljevene crvene slatke paprike

  • 1/2 žličice mljevene crvene ljute paprike
  • malo čilija i peprencinija
  • limunova korica
  • 1/2 zelene paprike na sitno narezana
  • 1-2 paradajza ili pelati iz konterve ili
  • 2 žlice koncentrata paradajza iz tube

  • 2 dcl bijelog vina
  • 1 govedska Podravka kocka
  • malo natur vegete
  • malo maslaca i maslinova ulja
  • papra malo i soli skoro da i ne treba ali probajte da li je treba
  • peršina i celera lišče
  • lovorov list
  • ako se nema paprike dodam 1 žlicu ajvara
Priprema:

Odreske potućem u vrećici da ne oštetim vlakna. posolim mrvicu i na maslacu prepržim cca 5 min sa svake strane s jedne malo pobrašnim i sa tom stranom ih prvo prepečem.Sitno narezanu slaninu jako sitno prepržim isto. Stavim odreske i preprženu slaninu sa strane i dodam malo 1 žlicu još maslinova ulja, Kapulu (luk crveni) 3 veće ili cca 1/2 kg narežem na listiće ili sitno skosam nožem i stavim da se dinsta (posolim i malo šečera) i spane i smanjim vatru… i to radim u u široj padeli.m mesom. Vratiti meso u posudu (padelu širu), dodati protisnuti češnjak i 2 žličice crvene mljevene slatke paprike. Promiješajte i kratko prokuhajte. Zatim dodajte zelenu papriku narezanu na sitne kockice, 2 žlice koncentrata rajčice , usitnjeni paradajz svježi ili pelate iz konzerve, 2-3 dcl goveđe juhe koju ste prethodno pripremili od kocke za juhu i lovorov list, vegetu natur vino i sve ostale gore navedene sastojke Ako je potrbno doliti i malo vode jer tijekom kuhanja se pokuha a ako je rijetko zgusniti sa malo dinkel brašna ili krušnim mrvicama. Kad zakuha smanjite vatru i kuhajte pokriveno dok meso skroz ne omekša (cca 1h i 30 min). Povremeno promiješajte, te dosolite ako treba i popaprite po ukusu. Prije posluživanja pospite sjeckanim peršunovim lišćem.


0 komentari:

Objavi komentar