SASTOJCI:
- 1 kg. mesa po želji (u ovom slučaju svinjski kotleti)
- nekoliko velikih krompira
- 1 velika kapula
- 2 veće mrkve
- 4 režnja češnjaka
- malo ulja
- 1 dl. bijelog vina
- i još soli, papra i vegete
- desetak listova svježeg bijelog kupusa
1.Meso špikovati češnjakom, politi uljem i utrljati začine.
2.Krompir oguliti i izrezati uzdužno, nauljiti, začiniti i staviti na dno nauljene škrovade (najbolje “kikiriki” škrovada s poklopcem).
Očišćenu mrkvu isjeći na krupnije komade, kapulu prepoloviti, pa i njih “ušuškati” u krompir.
4.Zaliti vinom.
5.Sve prekriti u dva reda listovima kupusa
6.Poklopiti (ako nemate poklopac dobro zatvorite s nekoliko slojeva alu-folije) i peći na 220°C oko 2 sata.
7.Zatim izvaditi iz pećnice i odstraniti gornji sloj pocrnjelih listova kupusa koji su “dehidrirali”, i svoju tekućinu “poklonili” mesu i povrću koje ostaje super sočno!
8.Donji listovi su savršeno ispečeni i izuzetno ukusni!
Posluživanje
Poslužiti uz salatu po želji i crni kruh (najbolje ispod peke)
0 komentari:
Objavi komentar