četvrtak, 25. siječnja 2018.

RUČAK “NA KAŠIKU” DANAŠNJI RECEPT...BRZ I JEDNOSTAVAN I ŠTO JE NAJBITNIJE MNOGO UKUSAN



Sastojci:
  • oko 500 gr junetine bez kosti
  • 1 glavica luka
  • 5 krompira

  • 2 mrkve
  • 350 gr šampinjona
  • po ukusu so,biber,vegeta
i još:
  • malo ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika mljevene crvene paprike

Priprema:

Na malo ulja propržiti sitno sjeckan luk, pa kad postane staklast dodati junetinu isječenu na kockice. Začiniti, po ukusu, pa preliti vodom i kuhati oko 45 minuta. Zatim dodati narezane krompir i mrkve. Začiniti vegetom i kuhati oko 20 minuta. Po potrebi doliti vode. Na malo ulja propržiti šampinjone narezane na listiće, pa dodati mesu. Na malo ulja propržiti kašiku brašna i kašiku mljevene crvene paprike, pa dodati u meso sa povrćem. Pobiberiti. Ostaviti da se krčka na laganoj vatri još 5 minuta, pa poslužiti.

0 komentari:

Objavi komentar