petak, 23. lipnja 2017.

ZA TOPLE DANE TEMELJNI RECEPT ZA SLADOLED-DODAJTE U NJ ŠTO GOD ŽELITE!



Imam nekoliko recepata za domaći sladoled, ovaj mi je najdraži, jer je univerzalan, temeljni; možete dodati ono što volite ili imate… Ovoga sam puta dodala ono što sam našla u kući… Grožđice, rum, sjeckani orasi...




Sastojci

    Temeljni recept
    1 l. punomasnog mlijeka
    1 vrećica vanilin-šećera
    4 jaja

      350 gr. šećera
    Dodaci
    1. dodatak komadići čokolade i prženi usitnjeni lješnjak
    2. dodatak 1/2 čaše ruma i grožđice
    3. dodatak isjeckano voće po želji





Priprema

    1.
    Jaja dobro izmiksati sa šećerom i vanilin-šećerom. Mlijeko staviti da uskuha, dodati jaja i šećer i na laganoj vatri miješati dok ne zgusne.

  Skloniti sa vatre i miješati dok se ne ohladi (oko 15 minuta). Zatim dodati ono što želite: rum, čokoladu ili voće.

      2.
    Izliti u plastičnu kutiju i staviti na led najmanje 24 sata.
 

Posluživanje

Izvaditi iz leda najmanje pola sata prije posluživanja.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar