petak, 23. lipnja 2017.

NOVOPAZARSKE MANTIJE PO ORGINALNOM RECEPTU....




DANAS MI JE BIO DAN MESENJA I PRAVLJENJA SPECIJALITETA OD DOMACIH KORA.




SASTOJCI
• 1 kg brasno ( meko Tip 400)
• 1/2 kg mleveno meso ( junetina)
• 2 kompira( osrednja velicina)
• 2 kasike mleveni crni luk
• 0,5-1,5 dl ulje


  • 250-300 gr putera(maslo)
• vegeta
• so
• mleveni crni biber





PRIPREMA
1. Umesimo mekse testo od brasna , 2 kasikice so, i malo ulja.ostavimo 5-10 min.
2. Ponovo ga razmesimo i ostavimo da stoji pola sata
3. U medguvremenu przimo meso na malo ulja i putera. Kad se malo uprzi dodamo zacine , i mleveni crni luk ( Moze i obican crni luk, ali kod mene ga puno ne vole, pa ja upotebljavam suseni , jer ima odlican ukus, a moji se ne bune tad)Ako je obican zna se ide prvo luk, pa onda meso.Pri kraju przenja dodamo izrendani kompir i dobro promesamo da se kompir sojedini sa mesom.
4. Puter i zejtin zagrijemo


  5. Razmesimo testo , podjelimo na dve lopte, svaku loptu dobro namazemo sa puterom i opet ostavimo desetak min.
6. Svaku loptu razvucemo na sto u veliku koru, i tanku.Prilikom tanjenja kore prsako odozgo sa puterom i onda nam se lakse tanji kora.Vucemo koru rukama. Kora treba da je dobro masna.Krajeve kore kojesu deblje secemo.
7. Stavljamo u krug fil i onda rolamo koru sa sve strane.Kad se na sredini sastave dva rolata( jer od obje strane smo stavili fil i rolamo sa obje strane) isecemo nozem.
8. Onda tu koru secemo na male parcike odprilike 2 cm, i s prstima malo spojim da nam ne ispada fil i redgamo u namazanu tepsiju.
9. Kad napunimo tepsiju odozgo opet mazemo puterom, i pecemo u prethodno zagrejanoj pecnici na 250 `C Posle desetak min smanjimo na 200`c
10. Kad su mantije ispecene, prskamo ih vodom ili s razmucenim jogurtom i opet stavimo u pecnici par min.
11. Prekrijemo tepsiju s vlaznom salvetom desetak min i to je to

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar