petak, 14. srpnja 2017.

Bolji od kupovnih: Domaći išleri






SASTOJCI:
za tijesto:  
 200 g maslaca    
300 g +2 kašike brašna    
100 g šećera u prahu    
2 kom žumanca    
4 kašike kakaa za fil  
 0,5 dl sl. pavlake    
200 g čokolade za kuvanje    
1 kašika ulja




PRIPREMA:
1. Maslac sobne temperature umutiti pjenasto, dodati šećer u prahu i žumanca i umutiti da se masa izjednači.
 2. Izmiješati brašno,
300 g  i kakao i sipati postepeno u masu sa maslacem muteći neprekidno da se dobije glatko tijesto. Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 30 min.
3. Radnu površinu posuti sa malo brašna i istanjiti tijesto. Okruglom modlicom 3-5 cm vaditi krugove i redati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180 C 15-ak minuta.
4. Zagrijati slatku pavlaku i u njoj istopiti 150 g čokolade. Kad se malo ohladi filovati po dva ohlađena keksića.
5. 50 g čokolade istopiti sa malo ulja, umakati jednu stranu keksića ili uktasiti po želji.
6. Preporuka veteran a i moja lična preporuka je da se radi dupla doza jer, kaže veteran, "nestaju u trenu"

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar