petak, 3. studenoga 2017.

“NAJBOLJE PLJESKE”: OVAKO ME JE NAUČILA MAMA I JA I DANAS KORISTIM OVAJ RECEPT…







Sastojci:

500 gr mljevenog mesa
vece parce hleba(natopljeno u vodi ili mlijeku)
1 glavica crnog luka

  sitno sjeckani persun
2 kasicice vegete
1 jaje
biber
1 kasicica sode bikarbone(ravna)

Priprema

1. Luk sitno nasjeckati ili narendati na krupno kao jabuke i pomijesati sa svim sastojcima pa dobro umijesiti.
2. Podijeliti na 8 djelova i napraviti loptice pa ih ostaviti 2-3 sata u frizider.
3. Rastanjiti izmedju dva sloja providne folije ili kesa za zamrzivac.
4. Peci na teflonskom tiganju na vrlo malo ulja






  5. Moze se sitno nasjeckati jos jedna glavica crnog luka pa kad se na tanjir stavi jedna snicla pospe se lukom, preko nje se stavi druga snicla i tako redom. Na ovaj nacin ce luk malo da omeksa a snicle ce da prime njegov miris

Posluživanje:
Zaboravih da napisem ali evo sad da dodam ja ove snicle obicno sluzim sa sosom koji napravim tako sto domaci majonez razblazim sa 2 kasicice kiselog vrhnja i onda dodam sjeckanog persuna.

0 komentari:

Objavi komentar