ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

OVAJ KOLAČ JE BIO APSULUTNI HIT NA ROĐENDANU MOJE KĆERKE A NE MORA NI DA SE PEČE


Sastojci
fil
  • 8dcl mlijeka
  • 8žlica brašna
  • 8kom jaja

  • 4žlice šećera
  • 1 vanilija
  • 20dkg margarina
  • 10dkg čokolade za kuhanje

  • 5žlica sitnog šećera
  • 0,5kg keksa petit
Priprema

Odjeliti žumanjke od bjeljanjaka.Mlijeko staviti kuhati ali odvojiti 2 dcl.
U žumanjke staviti šećer i mutiti mikserom pa dodati vaniliju i brašno i
dalje mutiti mikserom pa lagano dodavati mlijeko (2dcl koja smo odvojili).
Ukuhati u preostalo mlijeko da nebude grudica, možemo si pomoći
mikserom # Staviti da se ohladi(može i u hladnu vodu ali moramo koji puta
promješati da se nestvore grudice(i to radim mikserom).
U međuvremenu pjenasto izraditi margarin sa sitnim šećerom i otopiti
čokoladu. Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo mikserom da krema
bude pjenasta. Na tacnu složimo kekse (ja sam slagala u svaki red 14 keksa tj.2*7 i tako
tri reda) premažemo keks kuhanom kavom.Od fila odvojimo par kašika za
gore a ostatak podijelimo na dva dijela, jedan ostaje žit a u drugi dodamo
otopljenu čokoladu.Na kekse stavimo žuti fil pa kekse pa smeđi fil pa keks.
Keks svaki puta mažemo sa kuhanom kavom.Gore stavimo žuti fil koji smo
odvojili i naribamo čokoladu.Stavimo u hladnjak da keks opusti i fil se
stegne. Ovako ja radim ali po receptu bi trebalo još bjeljanjke izlupati na pari
i staviti na keks ali moja djeca to nevole pa bjeljanjke iskoristim za nešto
drugo.

0 komentari:

Objavi komentar